Suomessa on ensimmäistä kertaa havaittavissa classic bodybuildingissa, että usko omaan tekemiseen ja pärjäämiseen kansainvälisesti voi sittenkin onnistua. Tästä hyvänä esimerkkinä Pontus Reini, joka voitti Kultsalla junnumestaruuden eikä ollut yhtään heikko esitys häneltä EM-junnukisoissakaan!

Aika vahva aloitus urallesi keväällä, nuorten CBB SM-kulta ja yleisessä sarjassa kakkossija Tuukka Heikkisen kanssa. Mitä itse sanoisit tähän, oliko tiedossa?
– Tuli kyllä yllätyksenä. Kisoihin lähdettiin toki voittamaan ja tiesin, että duunia on painettu täysiä niin fyysisesti kuin henkisestikkin.

Kun sait tietää, että pääset EM-joukkueeseen ja aikaa oli alle kaksi viikkoa varmistautua, mitkä fiilikset olivat ennen Santa Susannaa?
Fiilis oli upea, kroppa ja mieli tosin aika finaalissa. En väitä etteikö näin olisi jokaisella kisaajalla mutta pakko myöntää että oli aika raju rykäisy. 12 kuukauteen mahtui 42 pudotettua painokiloa.


Teitkö valmistautumisessa jotain oleellisia muutoksia?

– Valmistautumiset tehtiin saman kaavan mukaan kuin fitness classiciin. Tulin viimeistelyviikolla kipeäksi, mikä harmitta mutta ei sille minkään mahda. Siihen kun kirsikaksi kakun päälle löi minun heikkohermoisuuden, reissun Espanjaan ja täysin turhan stressaamisen tankkauksen suhteen niin olipahan härdelli! Tankkaus tehtiin siis päivää ennen ja matkapäivän aikana.

Junnujen EM-kisa meni ihan hyvin. Miten itse ajattelet mitä EM-kisoista jäi käteen?
Em-kisat oli itselleni osoitus siitä kuinka kova taso on kansainvälisellä tasolla. Jos haluan pärjätä, niin ei auta muu kuin takoa lisää lihasta oikeisiin paikkoihin ja hioa esiintyminen kuntoon.


Minkälainen paikka Santa Susanna oli sinun mielestäsi ja minkälaista oli olla mukana huippuisossa joukkueessa?

– Santa Susanna oli upea. Sopivan kokoinen ja tosi viihtyisä paikka. Joukkueesta on pakko sanoa se, että vaikka minä olen joukkuelajeja harrastanut koko lapsuuden/nuoruuden niin tuollaiseen joukkuehenkeen en ole ennen törmännyt. Kaikki otettiin avokätisesti vastaan ja fiilis oli mahtava.

Minkälainen urheilutausta sinulla on? Miten aloit treenaamaan ja koska
Pelasin kiekkoa 8 vuotta ennenkuin sali vei mennessään. Salille eksyin 2012 joulukuussa. Treenasin alkuun oman pään mukaan mutta aika nopeasti siirryin voimanoston pariin. Bodaus kiinnosti jatkuvasti eikä treeni koskaan ollut optimaalista voimailuun. Heti ensimmäisestä salitreenistä lähtien minulla oli pakottava tarve viedä sarjat failureen, silloin tosin ymmärtämättä mitä se tarkoitti, mutta failureen mentiin haha!


Kerro miten tällä hetkellä treenaat?

– Suosin voima- sekä volyymitreeniä järkevässä suhteessa. Tärkein treenissä on mielestäni intensiteetti ja se että jokaisen liikkeen ja sarjan tulee tuntua yhtä raskaalta lähteä tekemään. Tällä tarkoitan että treeneissä ei pitäisi olla “helppoja liikkeitä”, vaan jokainen liike ja sarja tehdään vaikeaksi. Mutta siihen yhdyn täysin että less is more, lepo kunniaan.

Ruokavaliosi eli miten syöt kisakaudella ja off seasonilla?
– Syön kisakaudella ja offilla saman kaavan mukaan. Offilla vaihtelen paljon hiilari- sekä proteiinilähteiden välillä kun taas kisakaudella haluan olla erittäin tarkka ja mennä samoilla ravintolähteillä miltein dieetin alusta loppuun saakka, välttääkseni tällä osa-alueella vaihtelun joka saattaisi vaikuttaa kroppaan. Tämä ainoastaan oman mielenrauhan takia. Offilla pitäisi oppia olemaan vähän rennommin, olen vähän liian tarkka ruokailujen suhteen ja se kostautuu usein sillä että jääkaappi tyhjenee illalla alta aikayksikön. Tähän olisi varmaan hyvä löytää joku balanssi.

Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi kilpailuissasi? 
– Ne ovat juuri nyt auki. Keskityn nyt opintoihini ja samalla yritän kehittää pakettia parhaani mukaan. Ensi kesänä lähden inttiin joten voi hyvin olla että ensi keväänä lähden kisaamaan.

Mitä parannettavaa sinulla vielä on mielestäsi eli kuinka aiot kehittyä eteenpäin kilpailijana?
Nyt panostan täysiä yläkropan kehittämiseen, paketti pitää saada balanssiin. Poseeraukseen aion myös panostaa sekä yleisesti ottaen lavaesiintymiseen. Seuraavalla kerralla virheistä oppineena hyvällä fiiliksellä lavalle!

Saat kiittää tai mainita muutaman sinua kannustaneen tai tukeneen henkilön tai yrityksen.
– Haluaisin kiittää valmentajaani Toni Kohosta, kavereitani ja kaikkia minua tsempanneita! Kiitos sponsoreille: fisherman’s food, Pekabe Oy ja Loviisan Leka.

Faktat
Syntymäaika – ja paikka: 08.08.1997 Loviisa
Asuu: Loviisa
Pituus: 187cm
Paino: 87 ja pidetään noin 100-105
Tiimi: Badass athletes
Somekontaktitiedot: Ig: Pontus_reini

Lue vanhempia uutisia=>