Suomea edustamassa tässä Diamond Cupissa oli neljä upeaa naista. Ykköstykkeinä voitiin ennakkoon pitää bikini fitnessissä tämän kevään Kultsan karsinnan voittajaa ja EM nelosta Emmi Nenosta sekä bodyfitnessissaä edellisenä viikonloppuna Varsovan Diamond Cupista kakkostilan napannutta Liis Orgia. Mukana olivat lisäksi kaksi pitkää bikini fitness kaunotarta, Katja Karhu ja Kiti Hellevaara.

Liis neljäs bodyfitnessissä
Suomalaisittain harmillisesti bodyfitness-sarjat oli yhdistetty yhdeksi kategoriaksi, jossa oli yhteensä 9 kilpailijaa. Bodyfitness on menettänyt suosiotaan monissa maissa ja se näkyy välillä kansaivälisissä kutsukilpailuissa, mutta onneksi ei vielä arvokilpailuissa. Suomessa laji on erittäin suosittu edelleen, mikä johtuu suurelta osin siitä, että meillä lajikriteereistä on pidetty tiukasti kiinni. Suomen menestyneet bf-kilpailijat ovat kauniita, edustavia urheilijoita, joiden fysiikoita on helppo ihailla. Tämän takia treenaavien naisten onkin helppo samaistua lajiin ja haluta mukaan itsekin, mikä tuo jatkuvasti uusia kilpailijoita bf-lavoillemme. Nyt olisi hyvä hetki suomaisten bodyfitness-kilpailijoiden lähteä isommalla rintamalla ulkomaille IFBB World Ranking osakilpailuihin, sillä meillä on lajissa kova sekä laaja taso ja menestysmahdollisuudet kansainvälisilläkin areenoilla olisivat hyvät!

Liis Org

Liis Org joutui taipumaan Fitness Classicissa Elina Nimelälle, joka vei EM-edustuspaikan ja haki sieltä hopeamitalin. Liisillä on plakkarissaan EM 4. sija toissa vuodelta ja hänellä oli selkeä tavoite lähteä parantamaan kv-sijoituksiaan. Kun EM-paikkaa ei tullutkaan hän teki nopeasti uudet suunnitelmat ja lähti Diamond Cupeihin. Ensin tuli Varsovasta upea kakkostila ja nyt Madridissa hän oli yhdistetyssä sarjassa neljäs. Liis on kehittynyt reilusti harjoituskaudellaan ja hän saanut fysiikkaansa kaivattua tiimalasimallia. Lihasta on tullut myös hyvin lisää ja nyt sitä on riittävästi näihin karkeloihin. Kun Liis saa vielä vähän lisää pyöreyttä reisiinsä hän kamppailee aina kirkkaimmista sijoista.

Bodyfitness palkintojen jako, Liis Org toinen vasemmalta

Emmille voitto bikini fitness -162cm sarjassa!
Emmi Nenonen voitti kotimaan karsinnassa kivikovan -162 cm sarjan ja otti EM-kilpailuissa 4. sijan. Se, että Emmi ei juhlinut vielä tänä vuonna Euroopan mestaruutta oli todella pienestä kiinni. Oli Emmiltä hieno veto jatkaa kautta, kun siihen tarjoutui hyvä mahdollisuus. Henkilökohtaisesti odotin Emmiltä voittoa enkä joutunut pettymään. Emmillä on valtavan kaunis rakenne ja hän osaa esittää fysiikkansa upeasti. Madridin sarjan line-upissa Emmi oli ehdottomasti linjakkain kilpailija ja erottui heti. Vaikka taso olikin hyvä, näyttivät muut finalistit hänen rinnallaan ajoittain vähän raskailta. Perinteiseen suomalaiseen vaatimattomaan tyyliin Emmi oli iloisesti yllättynyt voitostaan ja toivottavasti se vaan lisää hänen nälkäänsä!

Emmi Nenonen

Emmi taisteli hienosti myös bikinin overallissa, eikä antanut nimekkäämpien kanssakilpailijoiden säikyttää itseään yhtään. Overallin kärkisijat ja Elite Pro –kortit menivät kuitenkin nyt Venäjälle ja Eestiin. Etenkin pidempiä ja isompia kilpailijoita vastaan Emme tarvitsee vielä hiukan pyöreyttä lihaksiin. Kun se on saavutettu, rata on auki vaikka mihin asti!

Bikini +172cm sarjan finalistit, Katja Karhu oikella

Katja Karhu ja Kiti Hellevaara epäonnistuivat molemmat harmillisesti Kultsalla. He halusivat päästä tekemään ehjän kilpailusuorituksen hyvän harjoituskauden päätteeksi, jotta saisivat parhaan paketin lavalle ja kaudesta jäisi hyvä maku. Ja mikäpä sen parempaa kuin mennä ja ottaa uusiksi, kun siihen nykyään on mahdollisuus!

Katja Karhu

Katja kilpaili bikinin pisimmässä +172 cm sarjassa. Hän onnistui nyt ja teki kaikin puolin paremman suorituksen kuin Kultsalla. Väri sekä bikinit olivat huomattavasti paremmat ja esiintyminenkin kulki hienosti. Palkinnoksi viides sija.

Kiti Hellevaara

Kiti osallistui bikini masters -kategoriaan ja otti hienosti finaalipaikan yhdistetyssä pituusluokattomassa sarjassa. Tällä kertaa Kitin väri oli erittäin onnistunut ja kunto kohdallaan. Tie vei siis finaaliin ja lopullinen sijoitus sarjan kuudes.

Lisää suomalaisia kansainvälisille areenoille!
Olisi hienoa nähdä enemmän suomalaisia Diamond Cupeissa ja muissa kansainvälisissä kilpailussa. EM-karsinnan perusteella meillä nimittäin on kotimaan kärjen tuntumassa monia erittäin potentiaalisia kansainvälisen tason menestyjiä. Äärimmäisenä esimerkkinä mainittakoon Kultsan bikini -162 cm sarja, josta jokainen finalisti oli täysin kv-tason kunnossa. Moni kilpailija haaveilee kilpailemisesta ulkomailla, mutta pitää sitä liian haasteellisina ja jättää menemättä, koska kuvittelee ettei ole valmis. Monien muiden maiden urheilijoita ei moinen vaatimattomuus vaivaa vaan tavoitteet asetetaan rohkeasti korkealle. Ulkomailla kilpaileminen on myös aina hieno kokemus, josta oppii paljon ja jota voi vanhana muistella. Valtaosassa lajeja myös suomalaisilla kärkikisaajilla olisi täydet mahdollisuudet pärjätä, eli mukaan vaan!

Teksti: Aino-Maija Laurila
Kuvat: Jakub Csontos / eastlabs.sk

Lisää kuvia löydät www.eastlabs.sk -sivuilta:
https://www.eastlabs.sk/en/photo-gallery/2018-ifbb-diamond-cup-madrid

 

 

Lue vanhempia uutisia=>