Emmi Nenonen on Suomen yksi tämän hetken bikinitimanteista ja myös konkreettisesti, sillä hän voitti Madridissa viikko sitten Diamond Cupin ja sai rutkasti rankingpisteitä voitostaan!

Emmi kilpailee Suomessa sarjassa bikini fitness – 162 cm ja kansainvälisesti sarjassa – 162 cm, joka on ehdottomasti yksi tasokkaimmista sarjoista bikini fitnessissä. Myös Suomessa Disturb Fitness Classicissa juuri tämä sarja taisi olla se koko kilpailun kovin tasoltaan. Ja juuri se tekeekin Emmistä niin älyttömän kovan kilpailijan. Emmillä on jo melko hyvin kokemusta kilpailemisesta, sillä hän on ollut aktiivinen kilpailija jo neljättä vuotta. 3MOREREPS haastatteli Emmiä kesäkuun ensimmäisenä päivänä.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Huhtikuussa valloitit taas Kultsan kovassa sarjassa. Minkälainen fiilis oli ottaa kunnon matsi jo kotimaassa?
– Aikaisemmasta kisamenestyksestäni huolimatta, seuraaviin kisoihin osallistuessani en ikinä odota voittavani. Jokaiseen kisaan kuitenkin valmistaudun aina se kirkkain pokaali mielessä. Mitä kovempi skaba, sitä paremmalta voitto tuntuu. Oli todella hienoa voittaa Kultsan kisojen kovatasoisin bikinisarja ja päästä edustamaan Suomea toistamiseen EM-kisoihin.

Olit tänä vuonna neljäs EM-kisoissa, mikä on mielettömän hieno sijoitus. Miten itse koit EM-kilpailun, kun olit jo 2017 ollut kolmas?
– Olin mielessäni miettinyt, kuinka hienoa olisi voittaa Euroopan mestaruus. Realistina kuitenkin asetin itselleni tavoitteeksi TOP 6. Kunto, kisalookki ja esiintyminen olivat kaikki parantuneet edellisvuodesta, enkä usko että olisin sillä hetkellä pystynyt tuomaan yhtään parempaa pakettia lavalle. Olen todella tyytyväinen 4. sijaan, sillä olinhan tasapisteillä pronssimitalistin kanssa ja vain pisteen päässä hopeasta! Tässä vaiheessa sijoituksella ei ollut enää väliä, tiesin että minulla on mahdollisuudet mihin vaan.

Voitit Madridin Diamond Cupissa! Miten kuvailisit tätä kisaa ja voittoasi?
– EM-kisojen ja Madridin kisojen välissä oli 3 viikkoa, joiden aikana keskityttiin parantamaan kokonaisuuttani entisestään. Madridissa nähtiin selvästi tämän kisakauden paras Emmi. Kilpailu oli todella kovatasoinen, josta kertoo myös se, että sarjassani oli EM kultamitalisti. Tämä oli ensimmäinen kansainvälinen voittoni, joten fiilis oli (ja on edelleen) aika uskomaton!


Minkälainen urheilutausta sinulla on? Miten aloit treenaamaan ja koska?

– Olen koko ikäni harrastanut liikuntaa jossain muodossa. Pienenä aloitin telinevoimistelulla, joka loppui, koska Pikku Kakkonen tuli aina samaan aikaan treenien kanssa. Kokeilin hetken sulkapalloa, jonka jälkeen 9-vuotiaana päädyin tanssikouluun. Tanssin parissa viihdyin 10 vuotta, treeni määrien vaihdellessa 4-10 kertaa viikossa. Tanssin lopetettuani päädyin ketjusalien ryhmäliikuntatunneille ja sitä kautta kuntosalille 6 vuotta sitten, milloin aloin myös seuraamaan tarkemmin fitnesslajeja. Tavoitteellista treeniä on nyt takana noin 4 vuotta ja kisavalmennuksessa olen ollut 3 vuotta.

Kerro miten tällä hetkellä treenaat?
– Treenaan aina kiertävällä treenijaolla, mutta treenijako muuttuu sen myötä, mitä lihasryhmää halutaan painottaa enemmän. Treeneissäni yhdistelen erilaisia tekniikoita, kuten mm. restpausea, huippusupistuksia, negatiivisia toistoja, sekä teen superset -sarjoja ja erilaisia liikecomboja. Treenaan aina pitkälti fiilispohjalta. Oman jaksamisen mukaan muokkaan treeneistä sellaisia, että saan niistä kaiken irti. Välillä teen isommilla painoilla suoria sarjoja, välillä taas pienemmillä supereita ja pumppitreeniä. Joskus saatan mixata ja tehdä molempia! Itselleni tärkeintä treeneissä on kunnon lihastuntuma. Tottakai myös sarjapainojen nousu palkitsee ja tuottaa mielihyvää.

Ruokavaliosi eli miten syöt kisakaudella ja off seasonilla?
– Kisakauden alkaessa kalorit tasataan ~ 2500 kcal, josta aletaan vähentämään makroja kunnon mukaan. Alimmillaan dieetin lopussa kalorit pyörivät ~ 1500 kcal paikkeilla. Syön 5-6 kertaa päivässä, ateriat ovat pääsääntöisesti riisi/kaurapuuroa, munakkaita, kanaa/kalaa ja riisiä sekä kasviksia. Kisaprepillä minulle tärkeää on, että kalorit pidetään inhimillisellä tasolla ja elintärkeiden makroravinteiden määrä on taattu. Off-kaudella ruokavalioni perusraaka-aineet pysyvät aika pitkälti samoina kuin kisakaudella, annoskoot ovat vaan isompia. En myöskään ota stressiä ruuasta, vaan syön oman mielen mukaan ja sallin itselleni pullan, jos tekee mieli.

Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi kilpailuissasi? Tulemmeko näkemään Emmin lavalla jo syksyllä?
– Suunnitelmissa on jatkaa kisaamista heti syksyllä. Syyskuussa suuntaan Barcelonaan kisaamaan Arnold Classic Europessa, lokakuussa totta kai SM-kilpailussa ja Nordic Cupissa ja tarkoituksena olisi lähteä vielä MM-kisoihin, nyt kun on maajoukkuepaikkakin!

Mitä parannettavaa sinulla vielä on mielestäsi eli kuinka aiot kehittyä eteenpäin kilpailijana?
– Kansainvälisiä kisoja ajatellen, tarvitsen vielä lihasta vähän joka paikkaan. Myös esiintymistä voi aina hioa paremmaksi, jotta pystyn esittämään kokonaisuuteni näyttävästi kansainvälisillä lavoilla.

Emmi kiittää:
Isoimmat kiitokset kuuluvat valmentajalleni Sami Maaniemelle ammattitaitoisesta valmennuksesta ja Team Solanalle uskomattomasta tuesta! Kiitos yhteistyökumppaneilleni NutriWorksille ja Puhdas+:lle laadukkaista lisäravinteista sekä GuudMuud clothingille tyylikkäistä treenivaatteista!

Haastattelu: KP Ourama
Kuvat: Tomi Rehell, www.rehell.com/ 
Video: Tapani Moisala
Kuvauspaikka: Florida Hotel, Santa Susanna

Faktat
Syntymäaika – ja paikka: 14.03.1992, Espoo
Asuu: Espoo
Pituus: 161 cm
Paino: kisoissa 46 kg ja offilla 52 kg
Tiimi: Team Solana
Somekontaktitiedot: Instagram emmimarika

Emmin kilpailut
2015 Jyväskylän karsinta, sijoitus 1.
2015 Juniorien MM-karsinta, sijoitus 1.
2016 Jyväskylän karsinta, sijoitus 1.
2016 SM-kilpailu, sijoitus 2.
2017 Fitness Classic, sijoitus 1.
2017 Bikini Fitness EM, sijoitus 3.
2018 Disturb Fitness Classic, sijoitus 1.
2018 Bikini Fitness EM, sijoitus 4.
2018 Diamond Cup Madrid, sijoitus 1.


 

Lue vanhempia uutisia=>