Helsingin Kulttuuritalolla järjestettiin 21. huhtikuuta Disturb Fitness Classicin yhteydessä Suomen uusien ammattilaiskilpailijoiden esittely syksyllä Nordic Fitness Expossa pidettävään IFBB Nordic Elite Pro -kilpailuun.

IFBB Elite Pro on IFBB:stä erotettu liiga, joka toimii itsenäisesti, aivan samalla tavalla kuin jääkiekossa on NHL. IFBB Elite Pro:n tarkoituksena on antaa mallia minkälaisia kilpailijoiden pitäisi olla ammattilaistasolla. Monesti ajatellaan, että ammattilaisuus vaatii valtavia lihasmassan lisäyksiä amatööritasosta ja näin on ollutkin ennen viime syksyä, jolloin IFBB Elite Pro -sarja julkistettiin. IFBB Elite Pro:ssa kiinnitetään enemmän huomiota urheilijan kokonaisvaikutelmaan ja estetiikkaan. Näin päähuomio ei ole heti valtavan lihasmassan lisäyksestä, joka saavutetaan valitettavasti liian usein hyvin epäterveellisillä ja hyvin kyseenalaisilla menetelmillä. Nyt sarjan ensimmäisenä vuotena linjaa vielä haetaan, mutta ainakin ensimmäiset kilpailun tämän vuoden puolella ovat osoittautuneet onnistuneiksi. Kilpailijoita tulee koko ajan lisää, kun moni amatöörihuippu ansaitsee pro-kortin koko vuoden pyörivässä IFBB:n kutsukilpailujen amatöörisarjassa.

Kulttuuritalon seminaari keräsi hienosti noin 500 innokasta fania paikan päälle, jotka olivat tulleet kuuntelemaan mitä kuuluu huippu-urheilijoillemme, jotka valmistautuvat syksyn kilpailuun. Tilaisuuden juontajina toimivat Nordic Pro -promoottori ja Suomen fitnesstapahtumien juontaja Ari Tuukkanen.

Suomessa on tällä hetkellä kuusi IFBB Elite Pro -kilpailijaa ja kaikki olivat paikan päällä kertomassa omasta valmentautumisestaan syksyn kisoihin.

Suomen tämän hetken ylivoimaisesti suurin tähti kehonrakennuksessa on Mika Sihvonen, joka voitti viime vuonna IFBB:n World Rankingin eli maailman cupin. Mika kilpailee ammattilaisena alle 90 kilon sarjassa ja aikoo ensimmäiseksi kilpailla Arnold Classicissa Barcelonassa viikkoa ennen Suomen kisaa. Mikan harjoittelukausi on edennyt suunnitelmien mukaan ja hän odottaa kovasti saada uusia haasteita vasta vuoden kestäneelle uralleen.

Toinen suomalaisista ammattilaiseksi siirtyneistä kestotähdistä on tietenkin men’s physiquessa kilpaileva Sherko Eliassi, joka sijoittui IFBB World Rankingissa toiselle sijalle viime vuonna. Sherko voitti urallaan Euroopan mestaruuden 2016 ja 2017, joka lisäksi hän toi MM-pronssia ja viime vuonna kirvelemän MM-hopean, jonka hän hävisi tasapisteillä voittajalle.

Melina Keltaniemelle viime vuosi oli todellinen läpimurto, vaikka hän voittikin jo edellisenä vuonna SM-kisan overallin bikini fitnessissä. Melina pokkari NFE:ssä Ben Weider Legacy Cupin (nykyään IFBB Nordic Cup) voiton, siirtyi samana päivänä ammattilaiseksi ja kilpaili kaikkien aikojen ensimmäisessä IFBB Elite >Pro -kilpailussa Lahdessa viime syksynä! Melina kilpaili viime vuonna myös Milanossa, jossa tuloksena oli hieno 5 sija. Hän on tällä hetkellä ainoa suomalainen kilpailija, joka on saanut virallisen kutsun vuoden lopulla pidettäviin ammattilaisten MM-kilpailuihin!

Vuoden 2014 body fitnessin alle 163 cm sarjan EM-voittaja Tiina Vaskelainen oli jo lopettaa uransa oltuaan pari vuotta ammattilaisena, mutta nyt hän on saanut uuden kipinän, koska Elite Pro tuntuu häneltä oikein hyvältä vaihtoehdolta. Tiinan potentiaalia on vielä jäljellä, sillä EM-kilpailussa hän oli juuri saamassa kiinni kehityksestään, kunnes sitten siirtyikin ammattilaiseksi ja sitä myötä tavoite karkasi käsistä monesta syystä.

Mari Päkkilä voitti noin viisi vuotta sitten SM-kultaa bikini fitnesisssä ja sen jälkeen tuli MM-mitaleitakin lyhyessä sarjassa kaksi kappalein eli hopeaa ja pronssia. Mari päätti lähteä ammattilaiseksi menestyneen amatööriuran päätteeksi, mutta ammattilaisena peli oli selvästi sellaista, ettei se kiinnostanut enää Maria. Niinpä Tiinan tavoin Marille IFBB Elite Pro on kuin uuden uran avaus ja siksi hän odottaakin kilpailemista parin vuoden tauon jälkeen.

Vuoden 2014 Pohjoismaiden ja Suomen mestari Peter Wilenius on ollut yksi lahjakkaimmista kehonrakentajista viime vuosina Suomessa. Peter sai ns. “villin kortin” ammattilaiseksi, sillä hän oli profiililtaan juuri sopiva kilpailijaksi ja lisäksi hänen omat tavoitteensa olivat aivan samanlaiset kuin IFBB Elite Pro:n kriteerit eli esteettinen ja linjakas muoto ennen hyperisoa ja epäterveellistä lihasmassaa.

Ennen lokakuun kuudetta päivää, ammattilaiskaartimme saa vielä muutaman vahvistuksen, mutta niistä myöhemmin.

Katso NFE:n IFBB Nordic Elite Pro -webbisivut:
http://www.nordicelitepro.com/

 

Lue vanhempia uutisia=>