Classic Physique Olympia -kilpailija Jeremy Buendia heitti nettiin vahvan kommentin, että kehonrakennus kuolee. Myös Evolution of Bodybuilding kertoi NPC Junior Nationalsien romahtaneesta kilpailijamäärästä.

On totta, että ammattilaiskehonrakennus on tullut tiettyyn pisteeseen, josta sillä ei ole (suosiossa) muuta tietä kuin alaspäin. Tämä on fakta, sanoipa kuka kehonrakennuksen puolustaja siihen mitä tahansa. Mr. Olympia on tullut monsteriviihteeksi, jota enää harva katsoo hyvällä. Miksi näin on käynyt? Siihen on monia syitä.

Kaikki tietävät, että Mr. Olympia -kilpailijat käyttävät steroideja sekä muita vaarallisia aineita ja se on tiedetty jo kauan, mutta vasta nyt noin asiaan on alettu vasta heräämään.

Netissä on paljon epäonnistuneita kilpailijoita, jotka haluavat kertoa mitä he käyttävät herättääksensä kiinnostuksen ja saadakseen tykkäyksiä. Yleensä suurimmat avautujat ovatkin suosionkalastajia, uransa lopettaneita kilpailijoita tai urallaan pahasti pettyneitä, jotka haluavat kertoa totuuden. Avautuminen dopingista on monille kuin uskonnollinen kokemus.

Netissä kerrotaan miten paha olo siitä-ja-siitä lääkkeestä tulee, kun sitä ottaa sen-ja-sen lääkkeen kanssa. On ihan ok, jos tiettyyn aikaan vuorokaudesta oksettaa tai huimaa tai yskii verta. Joillekin se on kovuuden osoitus, whatever it takes. Salille mennään kuin sotaan ja siellä taistellaan hengestä. Kill it!

Tämä edellä mainittu on johtanut moniin asioihin, jotka alkavat vähitellen syödä monsteribodausta. FLEX-lehti lopetettiin huhtikuussa oli yksi askel. Mr. Olympia weekend menetti kovasti haetun arvokkaan sponsorin Amazon.comista, joka tajusi vuoden jälkeen nostaa kytkintä ja poistua vähin äänin kuvioista. Vaikka sopimuksen piti olla useampivuotinen…

Mr. Olympia LLC:n omistajaksi tuli viime vuoden lopulla American Media Incorporated (AMI), jonka piti nostaa tapahtuman tasoa, mutta edes palkintorahasummaa ole julkistettu ja kilpailuun on aikaa enää 13 viikkoa. AMI:n toimitusjohtaja David Pecker yrittää olla Joe Weider, mutta häneltä puuttuu sydän. Jokainen tietää ja näkee sen kaukaa, mutta kaikki odottavat mitä tapahtuu seuraavaksi.

Kuoleeko kehonrakennus, kuten Buemia väittää? Ei kuole, mutta se joutuu kylläkin muuttamaan muotoaan ja tulemaan monsteritasolta enemmän urheiluksi, jos laji aikoo selvitä 2020-luvuille.

Classic physique, men’s physique ja bikini fitness ovat osoittaneet, että laji voi saada massiiviset puitteet ja paljon uusia faneja sekä kilpailijoita, mutta sen pitää olla reilun pelin hengen mukaista, ei whatever it takes- ja kill it-meininkiä.

Artikkeli perustuu faktoihin, jotka jokainen voi itse tarkistaa Google -haun avulla. Lue alta englanninkieliset artikkelit edellä tässä jutussa mainituista asioista Evolution of Bodybuilding -sivustolta:
www.evolutionofbodybuilding.net

Jeremy Buendian juttu Evolution of Bodybuilding -sivustolla:

WATCH: Controversy as Jeremy Buendia says “Bodybuilding is dying”

NPC Junior Nationals -juttu Evolution of Bodybuilding -sivustolla:

Industry pundits lament low turnout of Bodybuilders at the NPC Jr Nationals

 

 

 

TAKAISIN ETUSIVULLE =>