Nordic Fitness Expossa lauantaina pidetty Nordic Pro -ammattilaiskilpailu tarjosi kovan tason lisäksi kolme suomalaista supertähteä, jotka kilpailevat IFBB Elite Pro World -kilpailussa eli ammattilaisten maailmanmestaruuskilpailussa syksyllä!

Viime vuonna NFE:ssä järjestettiin kaikkien aikojen ensimmäinen IFBB Elite Pro -kilpailu ja nyt sitten oli vuorossa vuoden 2018 kilpailu. Ammattilaiskilpailuja on pidetty NFE:ssä vuodesta 2012 lähtien. Yleisö otti ammattilaiskisan hyvin vastaan aluksi, mutta 2015 kiinnostus alkoi hiipua ja 2016 lippuja meni alle 400 kappaletta. Viime vuonna tehtiin pilottikisa ja yleisö pääsi vapaasti seuraamaan kilpailua. Tänä vuonna kisaa seurasi yli 800 katsojaa, joista noin satakunta SM-kilpailuun osallistuvaa, joille annettiin ilmainen lippuja saman verran salinomistajia, joille tuotiin kilpailua tykö. Eli siinä mielessä hyvinkin onnistunut aloitus uudelle ammattilaissarjalle!

2018 Nordic Pro Bikinin viii parasta palkintojen jaossa

Mika Sihvonen oli suuri ennakkosuosikki alle 90 kilon sarjassa, mutta tuskin kovin moni odotti hänen vievän myös overall -kisaa? Mika otti helpon voiton omassa sarjassaan ja toi lavalle noin neljä kiloa isomman version itsestään viime vuoteen verrattuna. Kunto oli jopa parempi kuin viikkoa aikaisemmin Arnold Classicissa. Mikan overall -voitto todisti viimeistään, että ”Mass with Class” on hänen tavaramerkkinsä ja sillä hän myös tulee menestymään tulevaisuudessa. Siihen ei tarvita kahtakymmentä kiloa ähkyrälihaa, vaan muutama kiloa oikeisiin paikkoihin.

Kuka muu MIKA? SIH-VO-NEN!

Melina Keltaniemi kilpaili ensimmäisessä IFBB Elite Pro -kisassa jo viime vuonna sijoittuen toiseksi. Melina otti vauhtia kisakauteensa Itävallan Eliet Pro -kisasta ja sijoitus oli neljäs. Sitten Arnold Classicissa pieni notkahdus harmittavasti kuudenneksi, mutta kotimaan Nordic Pro -kisassa tilanne normalisoitui Melinan kakkosijalla. Mikä teki Melinan Nordic Pro -kilpailusta merkittävän, oli se, että hän hävisi KAIKKI tähänastiset kilpailut voittaneelle Yana Kuznetsovalla, josta on kehittymässä ensimmäinen supertähti Elite Pro Bikiniin. Melinalle noin 10 kuukauden tauko oli tehnyt hyvää, sillä hän oli silminnähtävästi kehittynyt juuri oikeaan suuntaan taukonsa aikana.

Yana Kuznetsova ja Melina Keltaniemi Nordic Pro -kilpailussa

Sherko Eliassi oli pitänyt elämänsä pisimmän off seasonin eli melkein vuoden. Sherko tarvitsi taukoa kolmen vuoden kovalle kisaputkelle, josta lähes kaikki kisat voittoja tai niukasti hävittyjä voittoja. Nyt Sherko pääsi oikeaan mittariin, kun vastassa oli kaikkien sarjojen kilpailijoita yhtä aikaa lavalla. Turkulainen oli tehnyt läksynsä hyvin ja puristi itsensä kakkoseksi päästäen ohi vain Nordic Pro -kisan viime vuonna voittaneen norjalaisen Dennis Johansenin, joka uusi mestaruutensa. Koska David oli jo aikaisemmin selvittänyt tiensä ammattilaisten MM-kisaan, niin Sherkolle avautui portti myös kisata siellä!

Sherko Eliassi

Nyt Mika, Melina ja Sherko ovat saaneet kutsun IFBB Elite Pro -ammattilaissarjan pääkilpailuun eli ammattilaisten maailmanmestaruuskilpailuun!

Bodybuilding open -sarjassa kilpaili Suomen Peter Wilenius, joka ei päässyt tällä kertaa kärkeä hätyyttelemään, mutta toi lavalle ultrakireän ja revityn fysiikan. Peter pääsi mukaan kilpailuun villillä kortilla, jonka kilpailun järjestäjä saa antaa kotimaiselle kilpailijalle. Peter veti hyvin maaliin kaikki ja siitä kunnia hänelle!

Peter Wilenius

Body fitness -sarja on amatööreissä ollut hyvin menestyksekäs ja kyllä Tiina Vaskelainen viidennellä sijallaan suomalaisvärejä hienosti kärjessä puolusti. Tiina oli huomattavasti parempi kuin voittaessaan EM-kilpailun vuonna 2014, mutta toisaalta, vastuskin oli muutaman asteen kovempi! Toinen suomalaiskilpailija body fitness -sarjassa oli Heini Hakalahti, joka sai ammattilaiskortin viime vuoden SM-kilpailun overall -voitosta. IFBB Elite Pro oli silloin uusi ja mahdollisimman monille annettiin viime vuonna tilaisuus ammattilaisuuteen. Suomesta syöttiin tarttui Heinin lisäksi 2017 bikini fitness SM overall -voittaja Marietta Kiianlinna. Heini oli kyllä tiukka ja kunnossa, mutta hän tarvitsee pyöreyttä lisää ja selkälihaksia!

Tiina Vaskelainen

Heini Hakalahti

Ensi vuonna Nordic Fitness Expossa nähdään 4. lokakuuta jo 8. peräkkäinen Nordic Pro -ammattilaiskilpailu.

 

Lue vanhempia uutisia=>