Minna Hotti on kilpaillut vasta kaksi kilpailukautta ja kummallakin kerralla hänet on valittu Suomen edustusjoukkueeseen EM-kilpailuihin Espanjan Santa Susannaan.

Minkälainen urheilutausta sinulla on? Miten aloit treenaamaan ja koska?
Olen aina ollut liikkuvainen ja harrastanut monipuolisesti eri lajeja. Lapsena mm. telinevoimistelin, nuoruuden vietin talleilla ratsastaen ja mimmiliigassa jalkapalloillen. Kuntosaliharjoittelun aloitin kymmenkunta vuotta sitten aluksi selkäleikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen, mutta pikkuhiljaa kipinä tavoitteellisempaan harjoitteluun kasvoi. Tästä syystä kouluttauduin myös personal traineriksi ja ravintovalmentajaksi. Vuonna 2013 päätin, että nelikymppisenä (vuonna 2016) olisin elämäni kunnossa, mikä minulle tarkoitti urheilullista, naisellista, lihaksikasta kroppaa. Vuonna 2015 osallistuin Vierumäellä Suomen Fitnessurheilun järjestämälle leirille ja siellä kiinnostuin entisestään fitness-lajeista. Leirillä saamani hyvän palautteen johdosta kisaaminenkaan ei tuntunut mahdottomalta ajatukselta. Tämän viikonlopun jälkeen 2015 laitoin sähköpostia nykyiselle valmentajalleni Ville Isolalle mahdollisuudesta päästä valmennukseen. Tammikuusta 2016 olenkin sitten satsannut täysillä kilpaurheiluun ja tulostakin on tullut mukavasti.

Olet kilpaillut nyt kaksi kilpailukautta, molemmat keväällä. Miksi juuri kevät?
– Kyllä, minulla on kaksi hienoa kilpailukautta takana. Kevät on ollut itselleni luonnollinen valinta, sillä olen alusta pitäen mieltänyt itseni masters kilpailijaksi. Lisäksi kevään 2017 kisat osuivat sopivasti nelikymppisprojektini jatkoksi.


Olet ollut Santa Susannassa kaksi kertaa EM-kilpailuissa. Miten vertailisit niitä reissuja / kilpailuja?
On ollut etuoikeus päästä edustamaan Suomea jo kahdesti EM-kilpailuissa. Ensimmäinen EM kisamatkani oli todella jännittävä ja hieno kokemus. Silloin energiaa kului paljon enemmän jännittämiseen siitä miten kaikki käytännön asiat hoidetaan vieraassa paikassa ja miten kilpailupaikalla toimitaan jne. Tänä vuonna osasin ottaa matkan paljon rennommin, suunnitella tarvittavat asiat jo etukäteen ja se mielestäni näkyi myös lopputuloksessa. Lisäksi täytyy antaa erityinen kiitos tämän vuoden joukkueen huollolle ja johdolle järjestelyistä ja avusta, kilpailijana sain keskittyä kilpailuun valmistautumiseen ja kilpailemiseen. Myös joukkueemme henki oli uskomattoman hieno.

Kerro miten tällä hetkellä treenaat?
Tällä hetkellä treenaan salilla 4-5 kertaa viikossa ja aamulenkin koiran kanssa teen viidesti viikossa. Saliohjelmani on jaettu neljään, josta yläkroppa on jaettu kolmeen ja alakroppa tehdään kerralla. Tällä hetkellä harjoittelu on perustekemistä ja kaikista tärkein tavoite tällä hetkellä on palautuminen kahdesta peräkkäisestä kilpailukaudesta.


Ruokavaliosi eli miten syöt kisakaudella ja off seasonilla?
Samat raaka-aineet ovat ruokalistallani niin  kisakaudella kuin ylimenokaudellakin. Syön monipuolisesti mm.Kanaa/Kalaa/Naudan vähärasvaista jauhelihaa, riisi/perunaa/bataattia ja oliiviöljyä/avocadoa/rypsiöljyä. Kilpailukaudella ruokailut ajoitetaan ja myös koostetaan tarkemmin. Pidän itse thai-tyyppisistä tulisista ruoista, jotka sisältävät paljon kasviksia, chiliä, proteiinin lähteenä kanaa, myös monipuoliset salaatit ovat suosikkejani. Kilpailukaudella ruoka-annokseni ovat helposti samantyyppisiä päivästä toiseen, koska teen isompia eriä ruokaa kerralla. Tämä säästää aikaa ja energiaa treenaamiseen. Ruoan pitää kuitenkin olla myös kisakaudellakin maukasta.

Masters -sarjat ovat viime vuosina tulleet aina vain suositummiksi ja kilpailuinnostukselle ei näytä tulevan loppua. Mistä luulet tämän johtuvan?
Luulen että lihaskuntoharjoittelun kiinnostavuus on lisääntynyt aikuisväestön keskuudessa ja tätä myötä myös kuntosaliharrastajien määrä on kasvanut. Lisäksi positiivinen näkyvyys mediassa saa myös aikuiset kiinnostumaan lajista. Fitnesslajit poikkeaa monesta muusta lajista siinä, että tähän lajiin pääsee hyvin mukaan myös aikuisella iällä, lajitausta voi löytyä muista lajeista. Terve, sporttinen kroppa on aika monen tavoite ja sitähän fitnesslajit tarjoaa.


Saat kiittää tai mainita muutaman sinua kannustaneen tai tukeneen henkilön tai yrityksen.
Haluan antaa erityiskiitoksen valmentajalleni Ville Isolalle, yhteistyö on sujunut aina mutkattomasti ja 100% luottamuksella. Iso kiitos kuuluu myös perheelleni, joka on ollut aina täysillä mukana kisaprojekteissani. Harjoittelun on mahdollistanut Kanavan Kunto-kuntosali Vääksyssä, Kiitos Ilkka ja Jaana! Kisamatkani Santa Susannaan mahdollistivat Vääksyläiset yritykset Rakennusliike Pakkanen ja Forelink (2017), lisäksi työnantajani Vehmaan Maut(2018). Kahden työn, perheen ja kolmen koiran kokonaisuuden pyörittäminen ei onnistuisi ilman apua, joten kiitos!

Faktat
Syntymäaika – ja paikka: 24.12.1976, Joutsa
Asuu: Vääksy
Pituus:154 cm
Paino: kisoissa ja offilla 48kg, 54kg
Tiimi: @letic pro team
Somekontaktitiedot:
www.fitget.fi
FB Fitget training-Personal trainer Minna Hotti
IG minna.hotti

Kilpailu-ura
2018 EM, Masters40                                    5
2018 Fitness Classic, – 158 cm                    5
2018 Fitness Classic, masters40                 1
2017 EM, Masters35                                    ei sijoitusta
2017 Fitness Classic, – 158 cm                    8
2017 Fitness Classic, masters35                 2


Kuvat: Tomi Rehell
Video: Tapani Moisala

TAKAISIN ETUSIVULLE =>