Hei, olen 33-vuotias pitkän sarjan bikini fitness-urheilija. Ensimmäisen kerran kilpailin keväällä 2012 sijoittuen kolmanneksi yleisessä sarjassa ja vuoden 2013 keväällä nappasinkin jo sarjavoiton. Kilpailin myös molempina syksyinä SM-kisoissa sijoittuen kymmenen parhaan joukkoon.
Sitten elämässäni koitti aika, joka oli mielestäni oikea perheen perustamiselle. Sain kaksi lasta, pojan vuonna 2014 ja tytön 2016. Tämä oli elämässäni paitsi suurten muutosten ja uuden oppimisen aikaa, myös elämäni raskainta ja vaikeinta aikaa. Molemmat synnytykset olivat hyvin vaikeita ja toisessa oli jo lähellä lähteä henki. Parisuhde kaatui, tuli ero, jäin yksin lasten kanssa ja muutin takaisin kotipaikkakunnalle tukiverkoston perässä.

Räpiköityäni aikani syvissä vesissä, sain vihdoin jalkani osumaan pohjaan ja sieltä sitten ponnistelin taas entistä vahvempana ylös. Tein paljon itsetutkiskelua ja mietin millaista elämää haluan elää ja mitä tavoitella. Vaikeasta synnytyksestä toipuminen otti aikansa ja useiden komplikaatioiden jälkeen pääsin vihdoin taas kuntosalille ja kiinni treeneihin. Treenaaminen on minulle henkireikä ruuhkavuosieni jatkuvassa kiireessä ja salille onkin päästävä 3-5 kertaa viikossa jo ihan psyykkisen hyvinvoinnin ja jaksamisen vuoksi.

Halusin kanavoida turhautumiseni elämäni epäonnistuneilta osa-alueilta johonkin, mistä saan hyvänolontunteen ja missä voin kehittyä, eli treenaamiseen.
Halusin myös osoittaa itselleni, että äitiys ei tarkoita omistautumista lapsille ja kodille 24/7, vaan että äideillä saa ja pitää olla myös omaa aikaa ja omia mielenkiinnon kohteita.
Päätin että haluan olla keväällä 2018 elämäni parhaassa kunnossa ja lasteni isän avustuksella ja tuella lähdin matkalle kohti tätä tavoitetta.
Diettasin raskaudesta jäljelle jääneet kilot nopeasti pois ja aloin muuttaa kehonkoostumustani takaisin vähärasvaisempaan suuntaan kolmessa erillisessä jaksossa yhden vuoden aikana. Dieetit olivat lyhyitä mutta vaativat paljon itsekuria ja työtä.

Kilpaillessani huhtikuussa 2018 Fitness Classicissa olin kuin olinkin elämäni parhaassa kunnossa ja todella tyytyväinen kuntooni, vaikka sijoitukseeni olinkin toki pettynyt.
Sain hyvää palautetta kehityskohteistani ja koska kyseessä oli pienten asioiden hiominen, päätin jatkaa kisakautta kansainvälisiin kisoihin Madridiin, jotka käytiin toukokuun lopussa. Kansainvälisistä kisoista olin haaveillut jo vuosia ja nyt päätin toteuttaa haaveeni omakustanteisesti, jottei tilaisuus menisi ohi.
IFBB Diamond Cup Madrid oli sarjani osalta kovatasoinen ja sijoitukseni oli 5. En ollut täysin tyytyväinen sijoitukseeni enkä kuntooni, mutta kokonaisuutena reissu oli kuitenkin onnistunut ja siihen olin tyytyväinen. Kisalookiani onnistuin kuitenkin parantamaan kuten myös esiintymistäni ja siitä olin iloinen. Kokemuksena reissu oli mahtava ja sain reilusti lisää esiintymisvarmuutta ja kisa sujui osaltani hienosti vaikka huoltajakin puuttui.
Kevään dietti sujui niin hyvin, että päätin pitää lyhyen palauttelujakson kesällä ja kilpailla uudelleen jo syksyllä Lahden SM-kisoissa. Varsinaisen dietin, joka on ketoosidietti, aloitin elokuun alussa. Siihen asti treenasin kovaa, söin kunnolla ja lepäsin paljon mahdollistaakseni hyvän palautumisen ja kehittymisen.

Odotan innolla syksyn NFE Campia ja Nordic Fitness Expon SM-kilpailuja ja toivon näkeväni täyden katsomon lisäksi upeita fysiikoita kisalavalla. Avoinna on vielä, että osallistunko Nordic Cupiin vai en.
Tsemppiä kaikille jotka valmistautuvat syksyn kisoihin, Lahdessa nähdään!
Arkeani, matkustelua ja kisoihin valmistautumistani voit seurata Instagramissa: @fitnessperhonen ja videoblogini löytyy YouTubesta nimellä Fitnessperhonen
Kuvat: Minä, Eastlabs.com, Tomi Rehell & Anssi Ranki Photography
TAKAISIN ETUSIVULLE =>