Olen 24-vuotias tamperelainen ja kilpailen ensikertaa fitnessurheilussa tulevana syksynä NFE:ssä. Viime vuoden keväällä kävin kisakonsultaatiossa Fitfarmilla ja sen jälkeen olikin tarkoitus nousta lavalle jo samana syksynä juniorisarjassa. Sfu:n sääntö tammikuisesta lisenssin ostosta muodostui kuitenkin esteeksi ja kisatavoite siirtyi vuodella. Fitnessurheilun sijaan kilpailinkin vuonna 2017 voimanostossa ja sijoituin hopealle 23-vuotiaiden sm-kisoissa – 83 kg sarjassa. Voimanostopainotteisesti olin ehtinyt treenaamaan tähän mennessä jo muutaman vuoden.

Olen urheillut paljon koko elämäni. Lapsena harrastin kaikkea mahdollista laidasta laitaan. Kilpailuvietti oli kova ja vihasin häviämistä yli kaiken. Ikää tullessa hieman lisää oppi hyväksymään sen, että joka lajissa ei voi olla paras. Iän myötä lajit myös alkoivat vähenemään, mutta se oma ykköslaji oli edelleen hakusessa. Salille päädyin lopulta ennen lukioon menoa ja sille tielle jäin. Asuin pikkukylässä ja treenasin yksin, eikä treenaamisessani ollut alkuun mitään järkeä. Paikallinen salinomistaja eräänä päivänä tuli juttusille ja hän teki minulle ensimmäisen 5-jakoisen ohjelman, jolloin vuoden päättömän heilumisen jälkeen treenaamiseni muodostui järkeväksi.
Vuosien saatossa tietotaito on lisääntynyt huomattavasti ja ylikunnoista oppineena omaa kroppaa on alkanut enemmän kuuntelemaan. Treenivuosia salilla on nyt takana noin seitsemän ja enää ei ole tullut puolimaratoneja juostua siinä sivussa. Voimabodaus perinteisine massa- ja voimaliikkein on muodostanut pohjan koko treenivuosieni ajan. Ravitsemus on aina kiinnostanut ja olenkin hyvin tietoinen siitä mitä suuhuni pistän. Suurimmat ongelmani näin lajinvaihdon jälkeen ovat poseerausharjoittelun kanssa. Kehon symmetrisyys ja tasapainoisuus ovat toki osaltaan kysymysmerkki, sillä aiemmassa lajissani vain tankoon laitettavalla raudan määrällä oli väliä.
Treenaamisen ohella käyn töissä ja luen viimeistä vuotta ensihoitajaksi AMK:ssa. Etenkin näin kisojen kynnyksellä elämä on hyvin täynnä rutiineja ja suorittamista. Syksyllä nähdään mihin oma fysiikka riittää ja mihin se sijoittuu muihin verrattuna. Tänä syksynä kilpailen men’s physiquessa ja classic physiquessa. Tulevaisuus näyttää, mikä lajeista muodostuu omaksi.

Mikon faktat:
Ammatti: opiskelija
Ikä: 24
Pituus: 178cm
Paino: 85kg
Instagram: @__mikkis

Kuvat: @hasuphotography

 

TAKAISIN ETUSIVULLE =>