Olen Saara Aura, 31-vuotias junantuoma helsinkiläinen, alunperin Rovaniemeltä kotoisin oleva bikini fitness -urheilija. Salille päädyin Rovaniemen Reippaan salille joskus 13-vuotiaana, mutta kisahaave syttyi takaraivoon kolmisen vuotta sitten. Aikaisemmin olen kilpaillut ratsastuksessa monta vuotta, mutta fitnessurheilussa tulevat syksyn SM-kisat ovat ensimmäiset.


Olen aina tykännyt saliurheilusta, ratsastuksesta ja yleisesti ulkoilusta, mutta en koskaan pitänyt itseäni kovinkaan urheilullisena, koska en tykännyt “perinteisistä” lajeista kuten hiihdosta tai jalkapallosta, kuten “kaikki muut”. Nuorempana kävin salilla ilman kunnollista suunnitelmaa, ja tavoitteena oli lähinnä pysyä kunnossa ulkonäöllisesti.


Kilpaurheilun, niin ratsastuksen kuin fitneksen, suhteen olen aika päämäärätietoinen ja ehdoton. Valmentajan suunnitelmaa noudatetaan ja kaikki treenit tehdään tunnollisesti. Ammattitaitoisen valmennuksen johdosta tieto ja taito on lisääntynyt hurjasti, ja tekemisessäni on pitkäjänteinen suunnitelma. Valmentajanani toimii tällä hetkellä Team Pro Levelin Anna Virmajoki, kilpailussa edustan Team Supermassia.


Bikini Fitneksessä kivointa on treenaaminen, tulosten näkeminen, uuden oppiminen ja tietysti se että voima ja kestävyys kasvaa, ja lajinomainen urheilullinen mutta ei liian lihaksikas ulkonäkö on mieleeni. Dieetillä on ollut kivaa, kun aerobinen kunto on kasvanut ja esimerkiksi kympin juoksulenkki sujuu todella kevyesti. Olen myös saanut ihania ystäviä harrastuspiireistä ja lisää luottamusta itseeni esimerkiksi oman kehon kuuntelun suhteen. Raskainta on toisinaan työn, ystävien ja harrastuksen välissä tasapainoilu. Työskentelen finanssialalla asiantuntijatöissä, ja reissaan viikoittain ulkomailla, myös dieetillä. Se vaatii todella tarkkaa suunnittelua, jotta treeni ja ruokavalio pysyy myös hektisessä työtilanteessa. Tunnollisena suorittajana uhraan ensiksi levosta, ja olenkin saanut opetella priorisoimaan omaa jaksamista ja hyvinvointia.

Saaran faktat: 
Ammatti ja koulutus: Asiantuntija finanssialalla, YTM + pian myös KTM
Pituus: 160 cm
Instagram: @saaramaria_87

Kuvat: Emmi Kaukelin / Valokuvaus Kaukelin

Lue vanhempia uutisia=>