3MOREREPS.com aloittaa kilpailijaesittelyt samalla tavalla kuin pari vuotta sitten jo edesmennyt BODY-lehti. Ensimmäisessä kilpailijaesittelyssä on tamperelainen mens physique -kilpailija Santeri Sorasahi.

Hei! Olen Santeri Sorasahi, NFE-viikonloppuna 24-vuotta täyttävä pk-seutulaistunut tamperelainen. Kilpailen ensimmäistä kertaa syksyn NFE:ssä Men’s Physique +179 cm sarjassa.


Lapsena olin aina fyysisesti aktiivinen ja urheilin paljon, mutta yläasteikäisenä keskityin enemmän tietokonepelien pelaamiseen ja syömiseen kuin liikkumiseen. Viimeisimpänä urheilulajina harrastin pesäpalloa, jonka lopetin yläasteen alussa. Sen jälkeen oli muutaman vuoden periodi, jolloin en juurikaan harrastanut liikuntaa. Kuntosalilla aloitin käymään lukion ensimmäisellä, koska halusin pudottaa painoa.


Muistan, kun lukiossa selvisi, että olin alkanut käymään salilla ja minulle kommentoitiin ”Ai sä salilla? Hahh.” En kuitenkaan lopettanut, vaan pudotin painoa 90 kilosta aina 76 kiloon, joka oli toki minun pituiselle miehelle hyvin alhainen paino. Lihasmassaa ei kuitenkaan ollut nimeksikään. Pitkään pelkäsin nostaa painoani, vaikka tiesin että se on väistämätöntä, jos haluan lisää lihasta. Tämän painon kertymisen ”pelon” takia painoni junnasi pitkään paikallaan ja kehitys oli erittäin hidasta.


Vuosien kuluessa aloin kiinnostua myös kilpailemisesta. Lopullinen kipinä kilpailemiseen syttyi 2017 keväällä, kun olin ensi kertaa katsomassa kisoja Fitness Classicissa ja totesin, että ehkä minulla voisi olla mahdollisuuksia Junior Men’s Physiquessa. En kuitenkaan ollut ostanut lisenssiä, joten 2017 ja samalla viimeinen juniori vuoteni meni sivu suun. Saman vuoden kesällä otin ensimmäistä kertaa itselleni valmentajan ja aloimme tekemään töitä kohti 2018 syksyä ja yleisen sarjan SM-kilpailuja.

Kehityskausi oli kaikin puolin onnistunut ja aloitin dieetin kohti NFE:tä huhtikuun lopulla. Erittäin mielenkiintoista päästä vetämään tämä koko prosessi läpi ja nähdä miten oma keho ja mieli reagoivat!

Pituus: 188cm
Off season paino: ~95kg
Koulutus & ammatti: Bachelor of Business Administration / Staff Planning Specialist, IKEA
Instagram: @sorasahi

TAKAISIN ETUSIVULLE =>