Hei! Olen Senja Kortelainen, 25 -vuotta Kajaanilaistunut Iisalmelainen. Kilpailen ensimmäistä kertaa syksyn NFE:ssä fitness- sarjassa.

Aloitin liikunnan/ urheilun 5-vuotiaana. Tuolloin päälajini oli jalkapallo aina seuraavat 7 vuotta. Toisena lajina oli yleisurheilu jonka aloitin 6-vuotiaana. Yleisurheilu jäi tauolle teinivuosien ajaksi. Teinivuosien jälkeen en jatkanut tosissaan yleisurheilun parissa. Harjoittelin vain omaksi iloksi ja kisailin kerran vuodessa ammattikoulussa opiskellessani (2008- 2010). Lopetin lopullisesti lajin vuonna 2010 viimeisiin kisoihin, joista sain SM- pronssia 800m matkasta. Muita lajeja ovat olleet lentopallo, cheerleader, cheerdance, nykytanssi, juoksu ja salibandy. Salibandyn pelaamisen 3- divisioonassa aloitin parisen vuotta sitten. Laji on tällä hetkellä tauolla, jotta voin keskittyä tuleviin syksyn kisoihin.

Kuntosaliharjoittelun aloitin vuonna 2011. Silloin tutustuin kuntosalimaailmaan ja kokeilin onko salitreeni minun juttu vai ei. Tykkäsin kovasti ja jatkoin sitä jonkun aikaan, kunnes se jäi parin vuoden tauolle. Vuonna 2014 innostuin kuntosalitreenaamisesta uudestaan ollessani Kajaanissa armeijassa. Halusin olla hyvässä kunnossa, sillä sotilaspoliisipuolella vaadittiin hyvää fyysistä kuntoa, jota tältä likalta löytyi jo ennestäänkin. Kotiuduin joulukuussa vuonna 2014, jonka jälkeen salitreeni jäi taas tauolle ja tilalle tuli juoksu. Juoksin syksyllä 2015 Kuopiossa puolimaratonin aikaan 1:56.

Vuoden 2016 alussa salitreeni tuli jäädäkseen. Huomasin, että tuloksia ja ennätyksiä paukuttelin salitreenin puolella, joten jäin siihen koukkuun. Aloitin myös itsenäiset voimistelutreenit 2016 vuoden keväällä sillä huomasin, että minulta löytyy lahjoja siltä puolelta. Salilla treenasin aina toiminnallisesti ja vapailla painoilla.

Aloin kiinnostumaan jonkun lajin parissa kisaamisesta ja aloitin salibandyn pelaamisen muun treenaamisen ohessa vuonna 2016 mutta hinku myös toisen lajin parissa kisaamisesta oli kova. 2017 vuoden alussa aloin selvittämään millaista on fitnessurheilu ja kiinnostuin lajista heti. Etenkin Fitness- sarja oli mikä kiehtoi todella paljon sen vaativuuden vuoksi. Siinä yhdistyvät juuri ne asiat mitä haluan lavalla näyttää (ulkoista fysiikkaa ja akrobatiaa).
—– MAINOS —–
—– MAINOS —–

Asiat etenivät nopeasti. Kesällä 2017 etsin kuumeisesti itselleni ensimmäistä valmentajaa/ valmentajia ja löysin hyvin pian itselleni sopivat valmentajat. Marraskuussa 2017 aloitettiin valmentajien kanssa projekti välidieetillä ja tähtäimessä syksyn 2018 kisat! Välidieetin loputtua ehdittiin ottaa kehityskausi ennen kisadieetin alettua.

Treenaan ohessa myös toiminnallista treeniä, jossa tulee paljon räjähtävää voimaa ja nopeita liikkeitä, sillä ne ovat hyödyksi fitness- sarjan vapaaohjelmaa ajatellen, jossa vaaditaan jossakin määrin kyseisiä ominaisuuksia.

On todella mielenkiintoista päästä vetämään tämä prosessi läpi hyvän tiimin kanssa ja nähdä mihin sitä lavalla pystyy! Kun kilpailukausi on syksyn osalta ohi, tulen ottamaan hyvän kehityskauden, jotta tulevissa kisoissa olen parempi joka osa- alueella!

Faktat:
Pituus: 165 cm
Off season paino: ~62-64 kg
Koulutus & ammatti: Liikunnanohjaaja (AMK)
Instagram: @senja.k

TAKAISIN ETUSIVULLE =>