Muscular Development lehden heinäkuun (July 2018) numerossa 8-kertainen Mr. Olympia Ronnie Coleman ihmettelee mitä on tapahtumassa ammattikehonrakennukselle? Kukaan ei ole kisoissa kunnossa, kukaan ei treenaa enää kovaa eikä kilpaile kuin kerran vuodessa.

Ronnielle tulleessa fanikirjeessä kysytään mitä mieltä hän on nykypäivän kilpailijoista verrattuna 1990-luvun ammattilaisiin. Ronnien vastaus on hyvin tyly:

Kundit eivät ole kunnossa enää
Asia, joka eniten masentaa minua on se, etteivät huippukilpailijat ole edes kunnossa. Kun menet katsomaan kilpailua, huomaat että yksi tai kaksi kilpailijaa on kunnossa. Kukaan ei jaksa enää puristaa. Aikoinaan oli Kevin, Chris, Nasser ja Shawn, jotka olivat kovia ja aina kunnossa. Jay teki mitä minäkin tein, hän vain yritti peesata minua ja voittaa minut. Jopa Flex kokeili eri juttuja, jotta pystyisi voittamaan minut. Jokainen meistä motivoi toisiamme ja kaikki halusivat voittaa. Ja tosiaan, kaikki olivat kunnossa. Chad (Nichols) puski meitä pidemmälle.

Emme asettaneet kyseenalaiseksi, ettemmekö pääse kuntoon. Et koskaan halunnut pettää Chadia näyttämällä huonolta. Chad sai jopa Chris Cormierin huippukuntoon, vaikka kaikki tiesivät Chrisin pitävän juhlimisesta. Chad teki tosiaan ihmeitä saadessaan Chrisin sellaiseen kuntoon lavalle. Jokainen meistä pääsi kuntoon ja jokainen meistä treenasi kovaa. Päästäkseen säikeiseksi ja viimeisteltyyn kuntoon et voinut treenata samalla tavalla kuin nämä kaverit treenaavat nyt. Rikoin rajoja, kun kyykkäsin 360 kilolla 10 viikkoa ennen Olympiaa ja tein samalla painolla maastavetoa viisi viikkoa ennen Olympiaa. Nykykaverit eivät edes näytä innostavilta.

Kukaan ei ole nälkäinen enää
Voin selittää asian tarkemmin ilman, että yksilöisin ketään sen kummemmin. Videolla Big Ramy teki kaikki liikkeet koneilla ja niissä oli vain kaksi levyä kummallakin puolella laitetta. Olin aivan ihmeissäni, mitä helvettiä tämä oikein on? Hän ei edes treenaa kovaa! Ei yhtään ihme miksi he eivät pääse kuntoon. Mekin olimme isoja, mutta olimme myös kireitä ja säikeillä. Ja miten he oikein dieettaavat?  He näyttävät lavalla kuin dieettiä olisi vielä jäljellä kahdeksan viikkoa. Kukaan ei enää viitsi eikä kukaan ole enää voitonnälkäinen.

Toinen suuri ero on siinä, että ennen kilpailtiin paljon enemmän. Muistan kun yhtenä keväänä taistelin Flex Wheeleriä vastaan Kanadassa, seuraavalla viikolla Floridassa ja lopuksi Night of the Championsissa New Yorkissa. Voitin hänet yhden kerran, sitten hän voitti minut ja näin motivoimme toisiamme tulemaan paremmaksi ja halusimme voittaa. Nykypäivän kaverit kilpailevat kerran vuodessa ja that’s it. Koska viimeksi näit Phil Heathin kisaamassa muualla kuin Olympiassa? Entä Big Ramy tai Shawn Rhoden? Nykykaverit kilpailevat vain, jotta he pääsevät Olympiaan. Olympian jälkeen kilpailin aina Grand Prix -kilpailuissa ympäri Eurooppaa tai missä tahansa. En koskaan jättänyt väliin, koska pidin voittamisesta. Ehkä vain Dexter kilpailee enemmän, mutta hän onkin vielä old schoolin kasvatti ja hänellä on old school -tavat.

Missä kilpailu?
Kukaan ei kilpaile, kukaan ei pääse kuntoon ja kukaan ei treenaa kovaa. Missä kilpailu on nykyään? Phil voi kilpailla kunnossa, joka on kuin neljä viikkoa ennen lavalla nousemista. Ja silti hän voittaa. Laji on todella muuttunut. Nykyään, kun näen kilpailuja en voi uskoa sitä todeksi. He eivät edes näytä siltä, että yrittäisivät täysillä. Onko siellä vain yksi kilpailija, joka on kunnossa vai onko näköni huonontunut niin paljon? He eivät näytä edes siltä, että yrittäisivät täysillä. Olen täysin hämmästynyt siihen mihin laji on menossa, kun vertaa niihin aikoihin, kun itse kilpailin. Me kilpailimme useita kertoja vuodessa ja olimme kunnossa. Silloin oli pakko olla kunnossa tai muuten potkittiin perseelle.

Laji voisi olla parempi
En tiedä missä oikein mennään? Tämä ei ole oikeaa kehonrakennusta. Nämä kaverit ovat kuin haluaisivat vain olla mukana lajissa. En halua syyttää ketään tai olla kenellekään epäoikeidenmukainen. Sinun pitää vain ymmärtää sitä, kun rakastat lajia. Se on antanut minulle niin paljon ja tehnyt elämästäni paljon paremman. Haluan nähdä kehonrakennuksen olevan niin hyvää kuin se vain voisi olla. Jos tämä tarkoittaa sitä, että jotkut kaverit kuulevat minulta sellaista, jota he eivät olisi halunneet kuulla, se on OK. Jos joku tosiaan ottaa tästä nokkiinsa ja treenaa kovempaa, niin se on OK. Hienoa! Tiedän, että kehonrakennus voisi olla parempaa kuin se on nyt. Haluan nähdä sen tulevan taas jännittäväksi ja motivoivaksi uudestaan.
Te olette parhaista parhaat, jätkät. Ihmiset katsovat teitä. Näyttäkää heille kuinka hienoa kehonrakennus voi olla, niin kuin se joskus oli ja kuinka se voi olla sitä taas uudestaan.

Lähde: www.musculardevelopment.com

Lue vanhempia uutisia=>