Vuoden 2015 bikini fitnessin maailmanmestari Sofia Belorfin ura loppui huipulle, mutta miksi hänestä ei koskaan tullut ammattilaista?

Moni on ihmetellyt mihin Sofia Belorf katosi voitettuaan maailmanmestaruuden ja juuri kun hänen kilpailu-uransa oli huipussaan? Tarinassa on kyse äärettömän lahjakkaasta ja kovatahtoisesta urheilijasta, mutta myös äärirajoille viedystä elämäntavasta, joka ehkä nousi hänelle mahdottomaksi voittojensa jälkeen?

Tammikuussa 2015 Sofia Belorf (ex Ruusila-Nousiainen) ilmoittautui kevään Fitness Classic -kilpailuun. Itse kilpailussa hän tuli sarjassaan toiseksi häviten pisteellä ja samalla mahdollisuuden kilpailla Euroopan mestaruuskilpailuissa Santa Susannassa, Espanjassa.

2015 Fitness Classicissa Sofia heiluttaa yleisölle sijoittuen toiseksi sarjassaan

Sofia ei lannistunut toisesta sijastaan, vaan keskittyi entistä kovempaa treenaamaan kohti SM-kilpailua ja tähtäimessä omassa mielessään myös maailmanmestaruuskilpailut. Kova treeni ja dieetti tuottivat tuloksia, sillä tällä kertaa hän voitti sarjansa ja myös bikini fitness SM overall-kilpailun eli oli kaikkien sarjojen paras. Tie MM-kilpailuun oli auki.

2015 bikini fitness SM-kilpailun overall -voittaja Sofia Belorf

MM-kilpailussa Unkarin Budapestissa Sofia voitti helposti oman sarjansa ja näin hänestä tuli kaikkien aikojen toinen maailmanmestari Anna Virmajoen jälkeen (2012)! Pahaksi onnekseen IFBB oli juuri vuonna 2015 ottanut kokeiluun uuden käytännön, jossa vain overallin kolme parasta saisi ammattilaiskortin. Normaalisti ammattilaiskortin sai voittamalla Euroopan- tai maailmanmestariuuden. Sofiaan kohdistui kaikki huono onni myös tässä kilpailussa, koska hän oli overall -kilpailussa neljäs.

2015 overall -kilpailu, Sofia (toinen oikelta) ja vieressä oleva Olga Putrova (numero 425), joka voitti overall -kilpailun

Suomen Fitnessurheilu ry. yritti alkuvuodesta 2016 saada Sofialle ammattilaisoikeus, mutta säännöt olivat sääntöjä ja kortti jäi saamatta. Sofia itsekin myönsi jälkeenpäin, että hän oli hurjan väsynyt MM-kilpailun jälkeen eikä ollut heti valmis välttämättä kilpailemaan seuraavana vuonna. Sen jälkeen Sofia ei ole näyttänyt kiinnostustaan kilpailemista kohtaan, vaan on siirtynyt kokonaan valmennuspuolelle.

Myöhemmin vielä vuoden 2017 joulukuussa eli kaksi vuotta MM-kilpailun jälkeen Sofiaan otettiin yhteyttä, mutta hän ei koskaan edes avannut hänelle tullutta viestiä, joka kertoi uudesta mahdollisuudesta kilpailla ammattilaisena.

Kilpaillessaan Sofia oli Anna Virmajoen ohella Suomen ylivoimaisesti lahjakkain bikini fitness -kilpailija, jolla oli kaikki mitä vaadittiin pääsemään lajin huipulle.

Lue vanhempia uutisia=>