3MOREREPS.comissa on julkaistu aiemmin neljä artikkelia, jotka käsittelivät suomalaisia ammattilaiskehonrakentajia ja -fitnesskilpailijoita 1980-luvalta 2010-luvuilla. Nyt käsittelemme syksyllä Nordic Fitness Expossa kilpailevia IFBB Elite Pro -kilpailijoita.

5.-7. lokakuuta Nordic Fitness Expossa järjestetään toiseen kertaan uuden Elite Pro -ammattilaisjärjestön kilpailu, jossa mukana ainakin kuusi suomalaisnimeä.

Mika Sihvonen oli vielä täysin tuntematon nimi muille kuin imatralaisille salitreenaajille. Viime vuoden kevään Fitness Classicin toisen sijan jälkeen Mika on tehnyt itsensä hyvinkin tutuksi kaikille kehonrakennusta seuraaville faneille. Keväällä Portugalin Diamond Cupin ja Esopanjassa pidetyn Olympia Amateurin voitot saivat jatkoa syksyllä, kun Mika käveli voitosta voittoon Barcelonass Arnold Classic Europessa, Lahdessa Ben Weider Legacy Cupissa ja Rooman Diamond Cupissa. Saalina oli viisi kisaa ja viisi voittoa sekä 2017 IFBB World Elite Rankingin voitto. Tämä toi Mikalle kokonaisuudessa 21.000 € palkintorahaa, joka on ylivoimaisesti suurin palkintorahasumma jota kukaan suomalainen on voittanut, mukaan lukien jopa kaikki suomalaisten ammattilaisten keräämät palkintorahat. Odotukset tietysti ovat kovat ja IFBB:n uusi lehtikin teki Mikasta 6-sivun artikkelin, joten ensimmäistä kertaa Marko Savolaisen jälkeen Suomella on kansainvälisesti tunnustettu ammattilaiskehonrakentaja.
Mika Sihvonen Ben Weider Legacy Cupin voittajana Lahdessa 2017.

Men’s physique oli vielä melko tuntematon laji suomalaisille kolme vuotta sitten, kunnes lavalle nousi mies Turusta Sherko Eliassi ja voitti kaiken mitä ikinä sai IFBB:n amatöörikilpailuista irti, paitsi MM-kultaa, joka jäi pisteen päähän viime vuonna ja Sherko sai MM-hopeaa jo aikaisemman MM-pronssin lisäksi tililleen. Myös kaksi peräkkäistä Euroopan mestaruutta, Pohjoismaiden mestaruus ja kaksi SM-kultaa tekevät Sherkosta niin kovan urheilijan, ettei sellaista ole kovin montaa tässä maassa. Ja kun tähän lisätään 2017 IFBB World Elite Rankingin men’s physiquen toinen sija, niin sillojin ymmärtää, ettei Sherkoja voi olla kuin yksi! Aivan superlahjakas urheilija, jolta odotetaan menestystä ammattilaisuralla.
Sherko Eliassi SM-lavalla 2017. Helppo toinen mestaruus suurelle mestarille!

Melina Keltaniemi on tehnyt juniori-ikäisenä itsestään ammattilaisen, joka on ensimmäisenä suomalaisena kutsuttu ammattilaisten MM-kilpailuun, joka on suurin kilpailu, johon IFBB Elite Pro -ammattilaisena voi päästä. Melina on SM-voittaja junioreissa ja yleisessä sarjassa, mutta ammattilaiskortin hän sai viime vuonna voitettuaan oman sarjan Ben Weider Legacy Cupissa (nykyään IFBB Nordic Cup). Melinalla oli 10 minuutia miettiä nousisiko hän lavalle kaikkien aikojen ensimmäisessä IFBB Elite Pro -kilpailussa ja hän teki fiksun ratkaisun, otti pro -kortin ja sijoittui heti toiseksi! Tällä sijoituksella hän pääsi ammattilaisten MM-kilpailuun, koska Nordic Pro -kisan voittaja ei jatkanut ammattilaisena. Melina on vielä nuori, mutta erittäin potentiaalinen menestyjä, jolta voidaan odottaa isoja tekoja tulevaisuudessa!
Melina Keltaniemi kaikkien aikojen ensimmäisessä IFBB Elite Pro -kilpailussa Nordic Fitness Expossa 2017.

Tiina Vaskelainen on monille bodi- ja fitnessfaneille tuttu kilpailija. Tiina kilpaili useita kertoja kevään Fitness Classicissa, kunnes tieskuinka monennella kerralla voitti ja suuntasi kurssinsa Santa Susannaan ja siellä kukaan ei pidätellyt heinolalaista kaunotarta, joka näytti hyvin tarkasti kaikille kaapin paikan vuoden 2014 EM-kilpailuissa alle 163 cm sarjassa. Tiina otti pro -kortin ja kilpaili muutaman kerran ilman suurempaa menestystä. Pro-ura ei ollut ihan sitä mitä Tiina oli odottanut, joten kun hänelle tuli uusi mahdollisuus vaihtaa Pro Leaguen kortti IFBB Elite Pro -korttiin, hän ei epäröinyt, vaan piti vaihtoehtoa hyvänä, koska hän ei ollut valmis kaikkiin uhrauksiin, jota hänen olisi toisessa ammattilaissarjassa joutunut ehkä tekemään. Niinpö tulemme näkemään aivan uuden Tiina 2.0 -version lavalla Nordic Fitness Expossa!
Tiina Vaskelainen Kulttuuritalon lavalla 2014.

Vuonna 2006 body fitness kilpailu-uransa aloittanut Mari Päkkilä nousi kolmessa vuodessa SM-voittajaksi ja sitä myötä ura avautui myös kansainvälisesti aina maailmanmestaruuskilpailuihin asti, josta Mari toi kaksi MM-pronssimitalia sarjassa alle 158 cm vuosina 2011 ja 2012 sekä EM-hopean. Mari mietti kuitenkin ryhtymistä ammattilaiseksi ja otti ammattilaisuuden vastaan kolmen vuoden miettimisen jälkeen. Hän kilpaili vuonna 2015 Nordic Pro- ja San Marino Pro -kilpailuissa, mutta kilpailuhenki oli kuihtunut lähes mahdottomassa tehtävässä. Mari sai uuden vaihtoehdon kilpailla IFBB Elite Pro -ammattilaisena. Kovin paljoa hänen ei tarvinnut miettiä asiaa vuoden vaihteessa ja nyt hän on tulossa takaisin kilpailuihin, josta voimme odottaa häneltä uran hienoa jatkoa siihen mihin se jäi amatöörinä!
Mari Päkkilä 2015 Nordic Pro -kilpailussa.

Ammattilaiskilpailun järjestäjä saa ottaa yhden kilpailijan mukaan niin sanotulla villillä kortilla. Villin kortin sai Peter Wilenius, joka oli oikeastaan ainoa järkevä valinta ammattilaiseksi. Peter oli urallaan voittanut classic bodybuildingin SM-kilpailut ja tuonut myös Euroopanmestaruuspronssia lajista, jossa rajataan paino pituuteen. Peter kuitenkin halusi kokeilla kuinka pitkälle hän pääsisi kehonrakennuksessa ja noin kolmessa vuodessa hän olikin jo kehonrakennuksen raskaansarjan Suomen mestari! SM-kilpailut nähneenä Peter halusi haasteita vielä kov asti kilpailuille sykkivälle sydämelleen ja niinpä ratkaisu tuli IFBB Elite Pro -ammattilaisuuden myötä. Peter sanoo, että häntä kiinnostaa rakentaa täydellistä fysiikkaa mieluummin kuin vain lisätä tolkuttomasti massaa. Nyt lokakuun 6. päivä näemme miten Peter on saanut fysikkaansa lisää balanssiin. Tiukka hän tulee olemaan varmasti!
Peter Wilenius Fitness Classicin lavalla vuonna 2015.

 

TAKAISIN ETUSIVULLE =>