Viime viikonloppuna kilpailtiin Itävallassa tasokas Diamond Cup, jossa oli mukana viisi suomalaiskilpailijaa. Kaikki olivat mukana lajiensa semifinaaleissa ja parhaat suomalaissijoitukset olivat Alenxander Espaillatin kakkostila classic physiquessa ja Momar Bahin kolmas sija men physique pitkässä sarjassa. Tällä kaudelle suomalaisia tullaan näkemään kansainvälisillä lavoilla enemmän kuin koskaan ja nyt käyty syksyn avauskilpailu lupaa todella hyvää!


Alexander Espaillat toinen classic physique –sarjassa!
Alexander Espaillat kilpaili ensimmäisenä suomalaisena uudessa classic physique –kategoriassa ja heti kävi selväksi, että se on hänen lajinsa. Classic Physique -sarjoja oli nyt vain yksi ja kilpailijoiden kokoerot olivat todella suuria. Sarjan isoin kilpailija oli tasan kaksi metriä pitkä sai vedätyksen jälkeen painonsa sata grammaa vaille 117 kilon painorajaan, kun taas pienin kilpailija painoi alle 75kg. Mutta classic physiquen hienous onkin juuri se, että massalla ei voi korvata mallia! Tässä kilpailussa ratkaisevaan asemaan nousi suurelta osin lajin pakollisiin poseerauksiin kuuluva vacuum pose, jossa vatsa vedetään tiukasti sisään. Kun kaikki kilpailijat eivät kyenneet tätä poseerausta tekemään oli peli heidän osaltaan selvä eikä asiaa kärkeen ollut.

Alexander oli parhaimmillaan, kun pääsi poseeraamaan ja veti myös hyvän vaparin, vaikka musiikki ei ollut hänen omansa. Tällaisissa tilanteissa kilpailuhermot punnitaan ja hieno nähdä, kuinka suomalaisen pokka piti! Voittokin oli lähellä, mutta kakkostilaa ensimmäisessä kv-kisassa on loistava suoritus. Alexanderillakin on suunnitelmissa kilpailla tällä kaudella tiheästi ja tästä asetelmassa on erittäin hyvä jatkaa tulevana viikonloppuna Puolan Diamond Cupiin, Arnold Classiciin ja Nordic Fitness Expoon.


Pronssia Momar Bahille
Momssi oli lähtenyt reissuun epävarmana kilpailemisestaan, mutta teki lopulta ratkaisun osallistua. Fysiikka oli tyylikäs kuten aina, mutta esiintymisessä oli pientä haparointia ja kunto olisi voinut olla aavistuksen kireämpi. Itävallassa molempien men physique sarjojen kärki oli todella kovassa iskussa ja Momssin oli tyytyminen kolmanteen sijaan. Hallitsevan Euroopan mestarin ja Diamond Cup –voittajan kohdalla voidaan tosiaan poikkeuksellisesti puhua tyytymisestä vaikka kolmas tila onkin aina hieno saavutus tällä tasolla! Ja mikä parasta Momssi nappasi tästäkin kisasta arvokkaita World Ranking –pisteitä.


David Ouamba neljäs
Davidillä oli kova urakka hoitaa itsensä ison tasokkaan sarjan semifinaaliin top 10 joukkoon ja sieltä finaaliin. Kaikki sujui kuitenkin tältä arvokisamitalistilta odotetun tyylikkäästi ja lopputuloksena neljäs sija. David oli hyvässä kunnossa, esiintyi itsevarman rennosti ja mallia hänen fysiikassaan on vaikka muille jakaa. Saumaa olisi tälläkin kertaa ollut jopa korkeammille sijoituksille, mutta poseeraaminen vaatii vielä hieman työstämistä, jotta huikea rakenne ja hartialinja saataisi lavalla parhaalla mahdollisella tavalla esille. Tämä on erityisen kriittistä men physique –sarjassa, sillä arviointi alkaa aina fysiikan ääriviivoista ja vasta sen jälkeen siirrytään yksityiskohtiin, lihasryhmiin sekä erottuvuuteen. Davidinkin kausi jatkuu seuraavaksi Arnold Classicissa sekä NFE:ssä. World Ranking pistesaalis karttui jälleen Itävallassa ja tiivis kilpailutahti antaa hyvät mahdollisuudet kovaan sijoitukseen vuoden lopussa!


Janica Joutulaisella kahden kisan viikonloppu
Janica otti Itävallan viikonlopusta kaikki irti ja kilpaili molempina päivinä, kun mahdollisuus kerran tarjottiin. Lauantaina ohjelmassa oli avoin kansainvälinen Austria Cup ja sunnuntaina pykälää kovempi Diamond Cup, josta parhaille oli luvassa World Ranking –pisteitä ja Elite Pro –kortit. Lauantaina Janicalle meinasi käydä köpelösti, sillä isolla back stage –alueella tieto oman sarjan alkamisesta ei kantautunut hänelle asti. Viime hetkellä muiden jo ollessa lavalla hän ehti rynnätä line upiin toinen kenkä irti jalasta ja stailaukset viimeistelemättä. Mutta jälleen suomalaisen hermot pitivät ja Janica otti finaalipaikan tasokkaassa sarjassa! Loppusijoitus oli kuudes, joka lupasi hyvää seuraavalle päivälle.
Sunnuntain Diamond Cupissa Janican sarjassa oli yli 20 kilpailijaa. Tällä kertaa hänellä oli kaikki viimeisen päälle valmiina ja Janica oli myös saanut parannettua pieniä asioita stailaukseen ja esiintymiseen liittyen edellisestä päivästä. Vahva meno jatkui, ensin mukaan semifinaaliin ja lopulta sijalle 11 kovatasoisessa kisassa. Vääntö isossa line upissa oli lavalla kovaa ja Janica jäi ajoittain vähän viereisten kilpailijoiden taakse. Tämä suomalaisten perisynti on kuitenkin nyt tiedostettu ja seuraavalla kerralla näin ei varmasti pääse käymään! Janica jatkaa kauttaan seuraavaksi Arnold Classicissa ja NFE:ssä.

Wellness –sarjassa Hanni Mäntynen
Hanni siirtyi keväällä wellness-sarjaan ja lähti nyt mittaamaan tasoaan kansainvälisiin kilpailuihin. Tässä kilpailussa wellness kategorioita oli vain yksi ja valtaosa sarjaan osallistujista oli lyhyitä. Pitkä Hanni kärsi tästä asetelmasta vähän, sillä hän näytti tässä nimenomaisessa line upissa hieman hoikalta. Hanni esiintyi kaikin puolin tyylikkäästi ja kunto oli wellness sarjaan hyvä. Loppusijoitus oli kunnioitettava kahdeksas. Jatkossa lihasta tarvitaan vielä vähän lisää etenkin jalkaosastoon, jotta kolkutellaan tällä tasolla finaalipaikan ovia.

Teksti ja kuvat: Aino-Maija Laurila
Naisten sarjoista ei kuvia, koska Aino-Maijalla oli tuomaritehtäviä.

Lue vanhempia uutisia=>