Olen 27-vuotias Tampereella asustava likka. Opiskelen avoimessa ylipistossa liikuntalääketiedettä ja päivätyökseni teen myyjän töitä. Kilpailen Nordic Fitness Expossa SM-kisoissa ensimmäistä kertaa alle 168cm sarjassa lajina body fitness.

Nuorena liikuin paljon ja kokeilinkin useita eri lajeja niin jalkapallosta yleisurheiluun, mutta kaikista rakkain harrastus ratsastus kesti melkein 14-vuotta. Päätös lajin lopettamisesta kirpaisi ja muutinkin pian päätöksen tekemisestä Tampereelle opiskelemaan etsien hieman suuntaa elämälle.  Opiskeluaikana en ollut mitenkään liikunnallinen ihminen ja suklaa maistui paremmalle kuin raudan nostelu salilla.

Salikärpänen puri vuonna 2015 pahasti ja siitä lähtien olen treenannut tavoitteellisesti. Nykyisen valmentajani leiriin päädyin kevättalvella 2017 kun halusin kehittyä enemmän ja päästä rakentamaan fysiikkaa kohti lavoja. Tein lujasti töitä ja säännöllisesti palaveerattiin Jarin kanssa, että kuntoni eteni offikaudella haluttuun suuntaan. Päätös syksyn SM-kisoista tehtiin jo syksyllä 2017, johon lähdimme tähtäämään valmentajani Jari Mentulan kanssa.

Off-kausi meni hyvin ja sain rakennettua kehoa juuri siihen suuntaan kuin oli tavoite ja ruokamäärät saatiin nostettua todella korkealle ilman painonnousua.  Aloitin dieetin kohti syksyä huhtikuussa ja kokonaisuutena dieetti on edennyt hienosti. On ollut mahtavaa huomata, että pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen työ on kantanut hedelmää ja olenkin sen verran kunnianhimoinen ihminen, että kaikki tehdään täysillä.

Olen oppinut, että kaikki tai ei mitään asenne toimii tässä hommassa ja täysiä panostaminen näkyy kyllä tuloksissa. Siksi tykkään tästä hommasta! Näihin kisoihin mennään nykyisillä pelimerkeillä ja seuraavissa nähdään entistä kovempaa fysiikkaa meikäläiseltä. Kun jokin laji on intohimo, sitä tekee täydellä sydämellä aina loppuun asti. Odotan jo malttamattomana sitä hetkeä kun seison lavalla! Nähdään Lahdessa!

Nimi: Tessa Olsbo
Ikä: 27
Ammatti: Kodintekniikkamyyjä
Laji: Body Fitness -168cm
Pituus: 167cm
Tiimi: Team Bull’s All Out
Valmentaja: Jari “Bull” Mentula
Insta: @tessaolsbo

Lue vanhempia uutisia=>